Mostarske studente večeras je okupio fra. Marin Karačić koji je uz duhovnu glazbu i veselo druženje održao predavanje na temu “Vjera i mladi”,  u Župi sv. Tome Apostola na Bijelom brijegu.

Banner_Uskrs_510x90

Predavanje je održano u sklopu programa “Studentski utorak”, koji svakog tjedna okuplja katolike studente sa svih mostarskih fakulteta , ali i pokazuje njihovo zajedništvo u potrazi za duhovnim osnaživanjem.

„Mislim da su mladi u Hercegovini na dobrom putu, ako ćemo uspoređivati s nekim drugim zemljama te su vezani uz Crkvu jer nigdje drugdje nećemo vidjeti ovoliki broj mladih ljudi na misi kao ovdje kod nas“, kazao je fra Marin. Svojim predavanjem on je živim primjerima nastojao približiti mladima vrijeme došašća. 

Tako je naglasio važnost iščekivanja, vremena, ljubavi i promjene u čovjekovom životu te primjerima iz svakodnevice približio studentima značenje ovih elemenata. 

Uz nesvakidašnje predavanje omiljeni hercegovački franjevac je i sve nazočne počastio izvedbom svojih najpoznatijih autorskih pjesama kao što su: „Promijeni me“ i „Kad sve utihne“, što je oduševilo sudionike ove večeri.

Fra Marin Karačić trenutno je na Župi sv. Antuna Padovanskog Humac-Ljubuški, a jedan je od najpoznatijih hercegovačkih franjevaca koji se zalaže za rad s mladima te je autor više duhovnih pjesama. 

Studentski utorak održava se svakog tjedna od početka akademske godine u Župi sv. Tome Apostola te je ova godina u toj župi posvećena upravo mladima.