Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog nalazi se jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i ljetno kupalište – slap Kravica ili Kravice, kako se ponekad naziva. Nastao je na rijeci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava s oko 28 metara visine, čudesan je prizor.

Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta.

Od početka lipnja do kraja rujna ulaznica za odrasle je 38 kuna, a djeca do sedam godina ne moraju platiti. U cijenu je uključen posjet vodopadu Koćuša i muzeju samostana na Humcu. Za nešto manje od 40 kuna možete se prepustiti uživanju na kajaku ili unajmiti bicikl na cijeli dan i krenuti u istraživanje okolice.

Valja imati na umu da se radno vrijeme mijenja tijekom godine, a od lipnja do rujna za posjetitelje je otvoreno od sedam sati ujutro do deset navečer.